KEDİ, KÖPEK VE ATLARDA UYGULANAN BİOREZONANS TANI VE TEDAVİ YÖNTEMİ
Geçen hafta Sphynx cinsi kedimin kısırlaştırma operasyonu vardı.
Operasyon öncesi Veteriner Hekim Safa Karatepe detaylar hakkında bilgilendirme yaparken konu kedi, köpek ve atlar üzerinde uyguladığı biorezonansa geldi.
İnsanlar üzerinde uygulanan bu yöntemin, can dostlarımıza da uygulanması oldukça ilgimi çekti.
Gelin hep birlikte biorezonans terapisinin detaylarını Veteriner Hekim Safa Karatepe’den öğrenelim.
RuhsalBedensel.com / Yeşer Yelmez
- Safa Bey öncelikle bizlere biorezonans’ın kısa bir tanımını yapar mısınız?
Biorezonans kuantum fiziğini temel alan, biyofiziksel bir etkinliğe sahip, enerji terapisini de içinde barındıran alternatif bir terapi metodudur. Tetkik, teşhis ve tedavide atomun frekansı kullanılır. Kısaca her canlı hücrelerden dolayısıyla atomlardan oluşur. Atomun yaydığı frekans ölçülür ve olması gereken ile kıyaslanarak, sağlıklıya dönüştürmek amaçlanır. Atomu sağlıklı fonksiyona getirdiğimizde sırasıyla hücreler, dokular, organlar, sistemler dolayısıyla da canlı sağlıklı ve olması gereken fonksiyonlarda yaşamına devam eder.
- Biorezonans terapisi nerelerde kullanılır?
Biorezonans terapisininin direkt tedavi öncelikleri hayvanlar için de mevcut ancak bütün hastalıklarda kullanımı var demenin terapiyi anlamak adına yanlış olacağını düşünüyorum. Bunun cevabı biorezonansın tam olarak tanınması ile verilebilir. Bir canlı vücudu nasıl hücrelerden dolayısıyla da atomlardan oluşuyorsa bu demek oluyor ki biorezonans ile her alanda terapi yapılabilir. Çünkü vücudun, hücresiz dolayısıyla da atomsuz herhangi bir noktası yoktur. Dolayısıyla canlıyı bir bütün olarak görüp ideal fonksiyonda sağlıklı yaşamı devam ettirmek amaçlanır. Şunu unutmamak gerekir; tıp modellerinde çeşitli yaklaşımlar vardır ve hepsinin şifa vermek adına çeşitli kategorilerde kullanım alanları mevcuttur. Örneğin cerrahi işlem gerektiren kemik kırığına cerrahlar müdahale eder, kemiği kırık türüne ve bölgesine göre, çeşitli yöntemler kullanarak fikse ederler. Biorezonans böyle bir sağlık problemini iyileştiremez. Ancak yapılan cerrahi işlemden sonra kemiğin iyileşme sürecini hızlandırır, ağrıları ortadan kaldırır ve dokunun sağlıklı formuna gelmesine bir ortam sunmaya çalışır.
- Biorezonans terapisi hayvanlarda nasıl uygulanır?
Hayvanlarda biorezonans uygulamasını analiz ve meta terapi olarak ikiye ayırmak gerekir.
Vücuda ağrı ve rahatsızlık hissi vermeyen problarla canlı vücudu analiz edilir. Cihaza özel yazılım vasıtasıyla aktarılan frekanslar referans değerleri ile kıyaslanır. Bilinen laboratuvar tetkiklerinin dışında damar elastikiyeti, dişlerdeki kolajen miktarı, detoksifikasyon fonksiyonu, enerji üretim fonksiyonu gibi değerlere de bakılır. Çok detaylı olan bu analiz 50 sayfayı bulan bir rapor haline getirilir.
Yer alan önemli alanlardan biri de beslenme frekanslarıdır. Bu frekans ölçümleri sonucunda vücuttaki aminoasit, vitamin, kolajen, koenzim değerleri bile raporda yer alır. Dolayısıyla biorezonans, canlının günlük beslenmesinin doğru olup olmadığının detaylı bir analizidir.
Meta terapi ise yine problar bulunan bir cihaz sayesinde analiz ettiğimiz hücre ve organlara yönelik frekans ölçüm ve terapi işlemidir. Burada da detaylı bir analiz gerçekleşir. Organa spesifik veya tüm vücut taraması şeklinde yapılabilir. Analiz sonucu çıkan frekans değerleri hastalıklar açısından değerlendirilir. Daha sonra canlıda bulunan probleme yönelik frekans tedavisi ve seanslar belirlenir.
- Bu yöntem yalnız kedi, köpek ve atlarda mı uygulanıyor?
Hayır bu yöntem egzotikler, sürüngenler, kuşlar ve diğer memelilerde de uygulanır. Ben biorezonans terapisini sadece kedi, köpek ve atlarda uyguluyorum.
- Hayvanlar üzerindeki etkileri nelerdir? Yan etkileri var mı? Tanı ve tedavi sırasında hayvanlar kendilerini nasıl hissediyor?
Hayvanlar üzerinde bildirilen yan etkileri yoktur. Terapi sırasında sakin hatta bazen uyuklar halde olurlar. Seanslardan sonra bazılarının susadıklarını görüyoruz. Ancak bu uyku hali de susuzluk hissi de kısa sürede geçiyor. Biyorezonans, enerji terapisini de içinde barındıran bir yöntem olduğu için terapi sonrasında kendilerini çok daha iyi ve dengede hissettiklerini gözlemliyorum.
- Biorezonans tedavi süresi genellikle kaç seans sürüyor?
Analiz ve terapi olarak ikiye ayırırsak; Ortalama 15 dk süren bir analiz ve devamında 35 dk süren terapi seanslarından oluşuyor. Terapinin yeterliliği de 3 veya 5 seans arasında farklılık gösteriyor.
- Seanslardan sonra dikkat edilmesi gereken bir durum var mı?
Hayır yok. Biorezonans tedavisi, felsefesi gereği bütüncül bir yaklaşımdır. Dolayısıyla canlının doğru beslenmesi ve kullanması gerekenleri yorumlayan hekim detaylı bir şekilde anlatıyor. Bu uygulamaların ve güncel yaşama dair çeşitli tavsiyelerin yapılması isteniyor.
Bunun yanısıra beslenmenin biorezonanstaki öneminden bahsetmek isterim. Unutmamak gerekir ki isteğimiz canlı için bütüncül bir sağlık. Bunun için de beslenme, hayvanların mevcut sağlığını sürdürebilmesindeki en önemli parametrelerden biri. Hayvan beslenmesinin günlük yönetimindeki hatalar, eksiklikler veya fazlalıklar çok sayıda patolojik duruma yol açıp hastalık oluşturabilmektedir. Beslenmenin bireysel olarak uygun olması canlıdaki tüm sistemlerin işlevselliğini sağlıklı olarak devam ettirir. Unutmamak gerekir ki eksik beslenmenin verdiği zarar kadar bazı maddelerin fazlalığı da canlıya zarar verir. Biorezonans ile amaçlanan canlı vücudunun ihtiyaçları doğrultusunda beslenmesidir. Dolayısıyla beslenme konusunda hayvan sahibinin uyarıları dikkate alması, sağlığı bütüncül olarak anlaması ve bu anlamda çizilen yol haritasına uygun davranması dikkat edilmesi gereken en önemli kurallardan biridir.
- Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
Öncelikle bu fırsatı bana sunduğunuz için teşekkür ederim. Eklemek istediğim bir iki konu var. Biorezonansın hayvanlar üzerinde kullanılmasının en büyük avantajlarından biri hasta sahiplerinin hastalıkları veya semptomları çoğu zaman açıkça görememesidir. Biorezonansın; henüz dillerini çözemediğimiz, beden dillerini anlamakta zorlandığımız hayvanların, yaşamı ve fizyolojisi hakkında bir kılavuz olduğunu düşünüyorum.
Canlıyı bütün olarak tanımaya çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Bir canlının sağlığı bozulduğunda, tüm sistemleri o canlının daha sağlıklı olmasına olanak tanımak için vücudun işlevlerini değiştirmeyi amaçlar. Tıbbın modelleri de bunun başarılı olması konusunda farklı bakış açılarına ve yöntemlere sahiptir. Biorezonans felsefesi gereği canlıyı fiziki yapı, zihin, ruh, duygu ve enerji alanları ile bir bütün olarak görür. Tüm bunlar arasında bir denge varsa gerçek bir sağlıktan söz edilebilir.