Hasan Kocamanoğlu - Şair ve Yazar

hasko46

Forum Üyesi
"Sigaraya vereceğim parayı kitaba versem kütüphanem olur," dedim, kocaman bir kütüphanem oldu. Ve zaman zaman muhtelif kütüphanelere kitap bağışlama fırsatım oldu.
Kitaplarla Dost Olmak

Hayatta bazı dostluklar vardır ki, ne zaman nerede tanıştığınızı hatırlamazsınız; çünkü o dostluk, ruhunuzun sessiz bir köşesinde hep varmış gibidir. Kitaplarla kurulan dostluk da işte böyledir. Sessiz, derin ve zamanın ötesinde…

Bir kitabın kapağını araladığınızda yalnızca bir hikâyeye değil, bambaşka bir dünyaya adım atarsınız. Sayfalar çevrildikçe kelimeler size dostça el uzatır. Karakterler sizinle konuşur, yazarın kalbindeki duygular sizin yüreğinize akar. Kitaplar sadece bilgi vermez; sizi sarar, sarmalar, anlamaya çalışır. En karanlık anlarınızda bile bir kitap, tek bir cümlesiyle kalbinize ışık yakabilir.

Kitaplarla dost olmak, kalabalıklar içinde bile kendini yalnız hissetmemektir. Çünkü bilirsiniz ki bir kitap, sizi sizden iyi tanıyan bir dost gibi bekliyordur bir köşede. Konuşmaz belki ama ne zaman konuşması gerektiğini bilir. Sizi yargılamaz, ne olursanız olun kabul eder. Her haliyle, her duygunuzla yanınızdadır.

Bazen bir kitap, geçmişinize aynadır; bazen hayalini kurduğunuz geleceğe bir pencere açar. Bazı kitaplar sizi ağlatır; çünkü içinizdeki en derin yaralara dokunur. Bazılarıysa güldürür; çünkü hayatın güzelliklerini hatırlatır. Her biri bir dost gibidir; her biri ayrı bir ruh taşır.

Kitaplarla dost olmak, sessizlikte kendini bulmaktır. Teknolojinin, gürültünün, koşuşturmanın arasında bir sayfa çevirerek dünyayı durdurabilmektir. Belki de bu yüzden kitap dostluğu, en gerçek, en içten dostluklardan biridir. Çünkü kitaplar, bir karşılık beklemeden sever sizi. Yalnızca açmanızı, bir göz atmanızı bekler. Gerisi kendiliğinden gelir zaten.

Eğer hâlâ bir kitapla gerçek bir dostluk kurmadıysanız, bir şans verin. Belki de aradığınız dost, tam şu an, bir kitap rafında sizi bekliyordur.